Rijexamen doen in Amsterdam, Almere of Zaandam?

Je wordt goed klaargestoomd bij Rijschool Noord!

Met een rijopleiding van autorijschool Noord ben je zeker van een goede voorbereiding. Als het tijd is om af te rijden, geeft je rij-instructeur aan wanneer je alle kennis en vaardigheden bezit om te kunnen slagen. Hij kan als de beste inschatten wanneer je er echt klaar voor bent en de grootste kans hebt om je examen in één keer te halen.

Met je theorie-examen op zak, kan je je examen aanvragen. Tijdens je rijopleiding bepaal je samen met je instructeur wanneer je bij het CBR examen kan gaan doen.
Meer lezen...
Nog even opwarmen voor het echte examen? Als je zenuwachtig bent, hoeft dat helemaal niet, We geven je wat rijexamen tips zodat je in één keer je rijbewijs kunt halen.
Meer lezen...
Een foutje maken tijdens het examen kan gebeuren. De kunst is om hier zo goed mogelijk op in te spelen, zodat je je tijdens het examen niet onzeker voelt.
Meer lezen...

Rijschool Amsterdam Zaandam Almere Rijexamen

Proefexamen aanvragen (TTT)

Een tussentijdse toets is een rijtest die verloopt zoals het echte rijexamen en heeft groote voordel.

Als je bijvoorbeeld niet eens bent met je rij-instructeur en je ben van mening dat je al wel rijexamen kan doen? Vraag dan eerst een proefexamen aan. Dit proefexamen verloopt ook via het CBR en lijkt precies op het echte praktijkexamen, behalve dat de resultaten niet worden meegeteld. Aan het einde van het praktijkexamen krijg je advies van de CBR examinator of je wel of niet klaar bent voor het afrijden. Tijdens de toets voer je ook een aantal bijzondere verrichtingen uit, bijvoorbeeld parkeren of de hellingproef. Wanneer je de bijzondere verrichtingen met een voldoende afrondt krijg je hiervoor vrijstelling op het praktijkexamen, dat is lekker!

Naast dat je slagingskans wordt vergroot op het praktijkexamen omdat je geen bijzondere verrichtingen meer hoeft uit te voeren neemt het ook een stukje nervositeit weg. Je went alvast aan de situatie met de examinator en weet precies hoe het er aan toe gaat tijdens het praktijkexamen, dat is alvast een geruststelling.

Bel ons
Meteen Inschrijven