Rijexamen aanvragen

Je hebt je theorie-examen gehaald en je bent al vergevorderd met je rijopleiding, dan kan je je rijexamen aanvragen. Tijdens het verloop van de rijopleiding bepaal je samen met je rij-instructeur wanneer je bij het CBR rijexamen kan gaan doen. Als je het rijexamen wilt aanvragen moet je eerst Rijschool Noord machtigen. Dat gebeurt meestal aan het begin van je rijopleiding op mijn.cbr.nl. Verder moet je een eigen verklaring en zelfreflectieformulier invullen en naar het examen meenemen. Wij kunnen je helpen bij het invullen van beide formulieren.

Wanneer kan ik het examen aanvragen?

Wanneer weet je of je genoeg rijlessen hebt gevolgd om het rijexamen aan te kunnen vragen? Je rij-instructeur geeft aan wanneer je alle kennis en vaardigheden bezit om te kunnen slagen voor je rijbewijs. Hij kan inschatten wanneer je er klaar voor bent en de grootste kans hebt om je examen in één keer te halen. De rij-instructeur zal tevens rekening houden met de wachttijden bij het CBR.

In overleg met je rij-instructeur

Het aanvragen van je rijexamen gaat altijd in overleg met je rij-instructeur. We raden je ook aan om het advies van je rij-instructeur te volgen. Als deskundige weet hij of zij precies wanneer je klaar bent voor het afrijden. Het is niet verstandig om af te rijden als je er eigenlijk nog niet klaar voor bent. Als je voor je praktijkexamen zakt is dat niet alleen jammer, het kost je ook extra geld. Je zal nog een keer voor een nieuw rijexamen moeten betalen én de kosten voor de extra lessen die je in de tussentijd moet volgen om je rij-niveau op pijl te houden.

Bel ons
Meteen Inschrijven