Rijexamen tips

rijexamen tips

Op de dag van je rijexamen rijd je meestal nog een stukje met jouw rij-instructeur. Dit is niet om nieuwe dingen bij te leren, maar om de zenuwen kwijt te raken en de dingen waar je niet zeker over bent te herhalen. Zo ben je alvast ‘opgewarmd’ voor het echte examen. Ben je zenuwachtig? Hoeft niet! Hieronder geven we je wat rijexamen tips zodat je in één keer je rijbewijs kunt halen.

Algemene Rijexamen Tips:

• Blijf Jezelf
Rijd zoals je van je rij-instructeur geleerd hebt, je hoeft bijvoorbeeld niet overdreven te gaan kijken om de examinator te laten zien dat je kijkt, als je maar goed op tijd kijkt en je weet wat je aan het doen bent.

• Blijf Rustig
Rustig blijven tijdens het rijexamen is belangrijk, als je je drukt maakt dan maak je juist meer fouten.

• Houd het simpel
Het is gewoon een autorit zoals je gewend bent met je instructeur.

• Doe een tussentijdse toets
Als je heel nerveus bent kan een tussentijdse toets je goed helpen. Je hebt dan al een keer een examen meegemaakt dus weet je wat je kunt verwachten.

• Zorg dat je uitgerust bent
Ga de avond voor je rijexamen op tijd naar bed. Houd je die avond bezig met iets wat je leuk vindt en probeer niet de hele tijd aan het examen te denken. Zorg voor voldoende ontspanning.

• Luister niet naar anderen
Je hoort in je omgeving verschillende verhalen over examens, maar onthoud: geen situatie is hetzelfde. Luister alleen naar je rij-instructeur, die kent jou inmiddels goed en weet precies waar je sterke en zwakkere punten liggen.

Kijk voor meer informatie over het rijexamen op de pagina van het CBR.

Op zoek naar een (nieuwe) rijschool? Neem contact met ons op.

Meer Rijexamen Tips van Rijschool Noord:

• Geloof in jezelf
Je weet dat je goed bent voorbereid. Je hebt van de rijinstructeur gehoord dat je er klaar voor bent. Dat zegt de instructeur niet voor niets, dus ga met zekerheid naar het rijexamen en rij zoals je geleerd hebt.

• Zorg dat je op tijd bent
Het is belangrijk dat je op tijd aanwezig bent. Zorg ervoor dat je ongeveer een kwartier voor het examen bij het CBR aanwezig bent. Dit zorgt voor rust, als je te laat bent ga je stressen en dat kan je rijexamen beïnvloeden

• Twijfel je nog over een bepaald onderdeel?
Als je toch over een bepaald onderdeel twijfels hebt kan je voor je examen nog even met je rij-instructeur gaan oefenen. Zo overtuig je jezelf dat je het kan.

• Wil je niet alleen rijden tijdens het examen?
Als je niet alleen op het examen wil gaan rijden, vraag dan de rij-instructeur of hij/zij met je meegaat. De instructeur zit achterin. Zo heb je toch nog iemand in de auto die je kent en vertrouwt.

Bel ons
Meteen Inschrijven