Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een test die je als examenkandidaat kan afleggen bij het CBR. Deze toets wordt door een examinator afgenomen en verloopt precies hetzelfde als een echte examen. Alleen de uitslag telt niet mee, het is enkel een advies. Je kan niet slagen of zakken, maar je hoort van de examinator hoever je bent met je rijopleiding; of je klaar bent voor het afrijden, of dat je misschien nog wat dingen moet verbeteren. Het voordeel van een tussentijdse toets is dat je aan het rijexamen kan wennen. Je weet precies wat er van je verwacht word bij het afrijden omdat je nu een keer een proefexamen hebt mee gemaakt. Zo ben je bij het rijexamen minder zenuwachtig.

Noord Rijschool Amsterdam-Noord Zaandam Almere

Een extra voordeel

Als je bijzondere verrichtingen goed doet dan kan je hiervoor een vrijstelling krijgen. Dat is mooi mee genomen! Bij het afrijden hoef je dan geen bijzondere verrichtingen meer te doen; je hoeft dan alleen te focussen op het rijden zelf. Let wel op; de vrijstelling geldt alleen bij je eerste rijexamen. Bij herexamen moet je wel weer bijzondere verrichtingen doen.

Vanaf je 16.5de jaar kan je de tussentijdse toets doen. Hiervoor moet je wel in het bezit zijn van het Theorie Certificaat.

Wat wordt getoetst?

De tussentijdse toets lijkt heel erg op het echte praktijkexamen. Hierbij toetst de examinator of je veilig en zelfstandig kunt autorijden, en of je rekening houdt met andere weggebruikers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je de auto goed kan beheersen, je kijkgedrag, of je de voorrangsregels goed toepast, inhalen, in –en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes, bijzondere verrichtingen (zoals bijvoorbeeld de hellingproef). De tussentijdse toets duurt 55 minuten waarvan je bijna 35 minuten aan het rijden bent. De rest van de tijd is een gesprek voor, en een gesprek na het rijden. Voor dat je gaat autorijden worden je gegevens gecontroleerd en je krijg je de laatste uitleg en instructie. Nadat je klaar bent met rijden krijg je advies en tips over wat er verbeterd kan worden en hoe.

Wil je meer weten over tussentijdse toets (TTT) neem gerust contact op met Rijschool Noord.

Rijschool Noord
Tussentijdse Toets
Dienst:
Tussentijdse Toets
Door:
Rijschool Noord,Noord-Holland & Flevoland- Tel: 06-42306643
Gebied:
Amsterdam-Noord, Almere, Zaandam
Beschrijving:
Tussentijdse Toets: een test die door de examinator afgenomen wordt en precies zoals een echt examen verloopt. Bij autorijschool Noord slaag je zeker!
Bel ons
Meteen Inschrijven