Tussentijdse toets

Tussentijdse toets

Een tussentijdse toets is een test die je als examenkandidaat kan afleggen bij CBR. De toets wordt door de examinator afgenomen het verloopt precies hetzelfde als echte examen… alleen de uitslag is enkel een advies. Je kan niet slagen of zakken, maar je hoort van de examinator hoever je bent met je rijopleiding; of je klaar bent voor het afrijden, of dat je misschien nog wat dingen moet verbeteren. Het voordeel van een tussentijdse toets is dat je aan het rijexamen kan wennen. Je weet precies wat er van je verwacht word bij het afrijden omdat je nu een keer een proefexamen hebt mee gemaakt. Zo ben je bij het rijexamen minder zenuwachtig.

Een extra voordeel:

Als je bijzondere verrichtingen goed doet dan kan je hiervoor vrijstelling krijgen. En dat is mooi mee genomen! Bij het afrijden hoef je dan geen bijzondere verrichtingen meer te doen; je hoeft dan alleen te focussen op het rijden zelf. Let wel op; de vrijstelling geld alleen bij je eerste rijexamen. Bij herexamen moet je wel weer bijzondere verrichtingen doen.

Vanaf je 16.5de jaar kan je de tussentijdse toets doen. Hiervoor moet je wel in het bezit zijn van het Theorie Certificaat.

Wat wordt getoetst?

De tussentijdse toets lijkt heel erg op echte praktijkexamen. Hierbij toetst de examinator of je veilig en zelfstandig kunt autorijden, en of je rekening houd met andere weggebruikers. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je de auto goed kan beheersen, je kijkgedrag, of je de voorrangsregels goed toepast, inhalen, in –en uitvoegen, rijden op kruispunten en rotondes, bijzondere verrichtingen (zoals bijvoorbeeld de hellingproef). De tussentijdse toets duurt ongeveer 55 minuten waarvan je bijna 35 minuten rijd. De rest van de tijd is een gesprek voor, en een gesprek na het rijden. Voor dat je gaat autorijden worden je gegevens gecontroleerd en je krijg je de laatste beetjes uitleg en instructie. Na dat je klaar bent met rijden krijg je advies en tips over wat er eventueel verbeterd kan worden en hoe.

Wil je meer weten over tussentijdse toets (TTT) neem gerust contact op met Rijschool Noord.

https://youtu.be/-LIhqaqeXUU

Rijschool Noord
Tussentijdse Toets
Dienst:
Tussentijdse Toets
Door:
Rijschool Noord,Noord-Holland & Flevoland- Telephone No.06-42306643
Gebied:
Amsterdam-Noord, Almere, Zaandam
Beschrijving:
Tussentijdse Toets: een test die door de examinator afgenomen wordt en precies zoals een echt examen verloopt. Bij autorijschool Noord slaag je zeker!
Bel ons
Meteen Inschrijven