2toDrive rijlessen vanaf 16.5 rijlessen op je 17de rijbewijs halen Rijschool Noord ?

2toDriveWil jij op je 17e al autorijden? Dat kan met het 2toDrive lesprogramma. Je kunt al 2toDrive rijlessen volgen vanaf 16.5 jaar. Vanaf de eerste dag dat je 17 jaar bent mag je het praktijkexamen afleggen. Wanneer je slaagt voor het praktijkexamen rijdt je tot je 18e onder begeleiding van een begeleider die je zelf hebt gekozen. Op die manier doe je extra rijervaring op voordat je zelfstandig gaat autorijden.

Hoe werkt 2toDrive rijlessen?

Door het volgen van de 2toDrive rijlessen kan je als nieuwe bestuurder meer rijervaring opdoen onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Op deze manier leer je beter autorijden en ga je met meer zekerheid de weg op. Met ingang van 1 november 2011 mag je vanaf je 16e aan het theorie-examen deelnemen. Vanaf 16.5 jaar kan je met rijlessen beginnen en vanaf je 17e mag je het praktijk examen afleggen. Na het behalen van je rijbewijs is het verplicht om met een begeleider te rijden tot je 18 bent. Deze begeleider moet op je begeleiderspas komen te staan. Deze pas kun je aanvragen op de website van 2toDrive.

2toDrive Rijbewijs aanvragen: 

Zodra je je rijbewijs hebt gehaald, kan je je 2toDrive Rijbewijs aanvragen bij je eigen gemeente. Als je op 17-jarige leeftijd een rijbewijs wilt aanvragen, maar er staat nog geen begeleiderspas geregistreerd, dan kan het rijbewijs niet worden aangevraagd. Zorg dus dat je op tijd je begeleiderspas regelt. Als je auto gaat rijden dan moet je zowel je rijbewijs en de begeleiderpas bij je hebben om bekeuringen te voorkomen.

rijlessen vanaf 16.5 jaar

Begeleiderspas aanvragen: 

Als je deelneemt aan het 2todrive programma en je wilt je rijbewijs aanvragen, heb je eerst een begeleiderspas nodig om te mogen rijden. Vanaf 16.5 jaar vraag je de begeleiderspas aan, hierop staan de namen van de door jou zelf gekozen begeleiders. Zij begeleiden jou met het rijden tot je 18e verjaardag. Voordat je de pas aanvraagt is het belangrijk dat je begeleiders geregistreerd staan bij RDW. Zij moeten zichzelf aanmelden als jouw begeleiders, anders geldt het niet. Het RDW kijkt of je begeleiders aan de gestelde voorwaarden voldoen, als dat het geval is krijgen zij binnen 5 werkdagen bericht dat ze geregistreerd staan.

Eisen begeleiderspas 

Er mogen max. 5 begeleiders op de pas staan en de begeleider moet aan bepaalde eisen voldoen. De begeleider moet namelijk:

  • Minimaal 5 jaar in het bezit zijn van rijbewijs B
  • Een geldige rijbewijs kunnen tonen
  • Minimum 27 jaar zijn
  • Mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of  bepaalde medicijnen tijdens het begeleiden
  • Mag in de vier jaar voorafgaand aan de aanvraag geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad, geen alcoholcursus of gedragscursussen hebben gehad, geen onderzoek naar rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd hebben gekregen door het CBR
Aanvraag en kosten van de begeleiderspas

Nadat al jouw coaches geregistreerd staan bij het RDW kan je de begeleiderspas aanvragen. Dat kan online op de 2toDrive website. Je hebt hiervoor een DigiD inlogcode nodig. Heb je deze nog niet? Vraag hem dan snel en gemakkelijk aan via www.digid.nl. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,-. Deze kosten dienen direct via iDEAL betaald te worden bij het aanvragen van de begeleiderspas. Als je aan alle voorwaarden van het RDW hebt voldaan dan krijg je de begeleiderpas binnen 10 werkdagen.

Meer lezen over 2toDrive? Ga dan naar de 2toDrive website.

Wil je starten met 2toDrive rijlessen bij Rijschool Noord? Dat kan! Neem dan contact met ons op voor een proefles, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Rijschool Noord
2toDrive Rijlessen - Vanaf 16.5 jaar rijbewijs
Dienst:
2toDrive Rijlessen - Vanaf 16.5 jaar rijbewijs
Door:
Rijschool Noord,Noord-Holland & Flevoland- Tel: 06-42306643
Gebied:
Amsterdam-Noord, Almere, Zaandam
Beschrijving:
Je kunt al 2toDrive rijlessen volgen vanaf 16.5 jaar. Vanaf de eerste dag dat je 17 jaar bent mag je het praktijkexamen afleggen.
Bel ons
Meteen Inschrijven