Rijangst overwinnen

Last van een gespannen of angstig gevoel achter het stuur? Of vermijd je autorijden liever helemaal? Rijschool Noord biedt rijlessen om rijangst te overwinnen. Ongeveer ¾ miljoen Nederlanders hebben een rijbewijs, maar maken hier geen gebruik van. Zorg ervoor dat jij daar niet bij hoort! Doe de cursus Rijangst overwinnen bij Rijschool Noord.

Opnieuw leren autorijden

Als je geen auto meer durft te rijden, wordt je wereld steeds kleiner en raak je afhankelijk van de hulp van anderen. De mate van rijangst kan sterk variëren, maar zal over het algemeen met de tijd verergeren. In het begin zal je er misschien maar af en toe last van hebben. Of zal de rijangst alleen optreden in een bepaalde situaties. Wat Rijschool Noord met de cursus rijangst overwinnen wilt bereiken is dat je opnieuw leert autorijden, zonder de beperkingen die rijangst oproept.

Beste rijschool Amsterdam

Weet je dat iets je van het rijles nemen weerhoudt, maar ligt de twijfel of angst meer bij jezelf dan bij het voertuig? Het kan zijn dat je last hebt van faalangst. Dit is helemaal niet erg; wij bieden namelijk ook een cursus faalangst overwinnen aan! Deze is ook geschikt voor zij die al een rijbewijs hebben, dit wordt dan gegeven als opfriscursus.

Soorten rijangst overwinnen

Over rijangst praten mensen niet gemakkelijk. Er kan een gevoel van schaamte heersen. Dit is echter helemaal niet nodig: Tijdens onze cursus rijangst overwinnen zijn wij veel soorten rijangst tegengekomen, denk aan:

  • Rijangst ontstaan door een traumatische ervaring
  • Bang voor snelwegen, grote kruispunten etc.
  • Rijangst ontstaan door een sterk gevoel van faalangst
  • Rijangst waarbij je teveel focust op wat er fout zou kunnen gaan
  • Bang dat je de auto in belangrijke situaties niet onder controle kunt houden

Natuurlijk zijn er nog meer soorten rijangst. Of kun je verschillende vormen van rijangst tegelijk ervaren. Dit is voor iedereen anders. Welke vorm van angst je ook ervaart, wij raden aan onze cursus rijangst cursus te volgen, en je angst zo snel mogelijk te overwinnen!

Aanpak cursus Rijangst overwinnen

Voordat we beginnen met rijlessen doen we eerst een proefles. Tijdens deze rijles kan de instructeur goed inschatten in welke mate je last hebt van rijangst. Daarnaast zal hij goed doorvragen over het ontstaan van de rijangst. Deze informatie kan nuttig zijn bij de aanpak. Iedere cursus rijangst overwinnen is gebaseerd op een persoonlijk advies en plan van aanpak gebaseerd op de bevindingen van de proefles en later tijdens de cursus. De leerling en instructeur maken van tevoren afspraken over hoe snel iets wordt aangepakt. Ons doel is ervoor te zorgen dat je weer zelfstandig en met zekerheid in de auto durft te rijden. Ben je er klaar voor om je angst aan te pakken?

Meld je aan voor de proefles.

Rijschool Noord
Rijangst Overwinnen
Dienst:
Rijangst Overwinnen
Door:
Rijschool Noord,Noord-Holland & Flevoland- Tel: 06-42306643
Gebied:
Amsterdam-Noord, Almere, Zaandam
Beschrijving:
Zit jij vaak met een gespannen of angstig gevoel achter het stuur? Rijschool Noord biedt rijlessen om rijangst te overwinnen!
Bel ons
Meteen Inschrijven