Rijschool Noord biedt een 1 dag auto theoriecursus, afgesloten met het theorie examen bij het CBR. Met deze snelcursus theorie kan je dus in 1 dag je Theoriecertificaat halen. Door onze jarenlange ervaring in de rijschoolbranche weten we precies wat je te wachten staat bij het CBR. Onze cursus is dan ook 100% gericht op het examen van het CBR. We behandelen alleen de stof die je moet weten voor het examen. Dit doen we op een leuke manier met behulp van ezelsbruggetjes en trucjes, zodat je de regels gemakkelijk kunt onthouden. Je hoeft dus niet het theorieboek uit je hoofd te leren. Bij ons kan je daarom snel theorie halen.

Wat kost de Theoriecursus?

Voor een eendaagse Theoriecursus betaal je bij Rijschool Noord slechts € 125,- . Dit is inclusief het CBR examen.

Snel theorie halen bij Rijschool Noord – Theoriecursus met 100% slagingsgarantie!

We behandelen in de eendaagse theoriecursus alle voorkomende vragen van het CBR, inclusief ezelsbruggetjes, waardoor je in één keer kan slagen. We hebben een speciale methode ontwikkeld die gericht is op het examen. Deze methode is zeer succesvol en daarom durven we je 100% garantie te geven dat je in één keer slaagt. Mocht het onverhoopt toch voor komen dat je niet in één keer niet slaagt, dan mag je helemaal gratis nog een keer deelnemen aan onze cursus.

Waarom zou je kiezen voor de Theoriecursus?

Tegenwoordig heeft iedereen het druk met school, werk of hobby’s. Het is lastig om een week vrij te maken om je theorie te leren. Bovendien vinden veel leerlingen het lastig om direct uit het theorieboek te leren. Als dit voor jou ook geldt dan biedt deze nieuwe cursus een uitkomst. Onze methode is helemaal gericht op het examen van het CBR.

auto theoriecursus amsterdam

Theorie in 1 dag

En haal op dezelfde dag je CBR Theorie Examen!

Aanvragen CBR Theorie Auto

Er zijn meerdere theorie examens beschikbaar. Rijschool Noord wil je graag goed informeren. Lees daarom op deze pagina verder over het CBR Theorie Examen. Voor je auto theorie aanvragen kan je altijd met ons contact opnemen voor hulp of begeleiding.

Via mijn.cbr.nl

 • Theorie-examen: €31,25
 • Theorie-examen extra tijd (in het Nederlands) €31,25 + toeslag extra tijd €10,30
  Met een geldige dyslexieverklaring kan je binnen 14 dagen na je examendatum de toeslag terugvragen via dit formulier op cbr.nl
 • Individuele begeleiding examen, zonder tolk. (Alleen als je eerder een theorie-examen met extra tijd hebt gedaan) Kosten €87,45

Per papieren post: €31,25 + verzendkosten. Dit geldt voor alle examens. Voor een individueel begeleid examen moet je eerder een theorie-examen met extra tijd, of een individueel begeleid examen hebben gedaan. Ook kan je over een toegestane verklaring van een specialist beschikken.

TIPS VOOR BIJ JE THEORIE EXAMEN

theorie examen rijexamen almere amsterdam zaandam

Aanvragen individueel Theorie examen

Als je moeite hebt met het afnemen van een examen in een groep, of als je het theorie examen wilt afnemen in een andere taal dan Nederlands of Engels, dan kan je een individueel theorie examen aanvragen. Het individuele theorie examen kan je in alle talen afleggen met een tolk. Wil je examen doen met tolk dan moet je zelf een officiële tolk regelen, we raden je aan om dit 2-3 weken voor de examendatum te regelen.

examen theorie

Op de dag van het theorie examen

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. Neem een geldig identiteitsbewijs (geen kopie) en je reserveringsnummer mee. Bij het CBR meld je je aan bij de aanmeldzuil. Toets het reserveringsnummer in en controleer je gegevens.

theoriecursus

Dan stop je je spullen in een locker

Neem plaats in de wachtruimte en wacht daar tot je aan de beurt bent. Je ziet je reserveringsnummer op de schermen verschijnen. Volg de aanwijzingen op de schermen.

theorie examen

Inchecken bij Start Theorie examen

Hier controleert een medewerker je ID-bewijs en krijg je het nummer van de tafel waaraan je examen gaat doen.

Tijdens het Theorie examen


Het theorie examen duurt 45 minuten. In het Theorie examen wordt je kennis getoetst op drie gebieden. (Vanaf 1 november 2019 hanteert het CBR niet twee, maar drie onderdelen
tijdens het theorie-examen voor de auto.)

 • Gevaarherkenning.
  • Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan je er ten minste 13 goed moet hebben
 • Verkeersregels & Verkeersinzicht
  • Verkeersregels (kennis): 12 vragen, waarvan je er ten minste 10 goed
   moet hebben
  • Verkeersregels (inzicht): 28 vragen, waarvan je er ten minste 25
   goed moet hebben

 

De 25 examenonderwerpen zijn samengevat in de volgende 9 examenonderwerpen:

 • Gevaarherkenning
 • Gebruik van de weg
 • Voorrang en voor laten gaan
 • Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres
 • Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties
 • Verkeerstekens en aanwijzingen
 • Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden
 • Wetgeving
 • Voertuigkennis

De theorievragen bestaan uit drie soorten vragen:

 • Ja/nee, het antwoord is ja of nee.
 • Meerkeuze, hier kan je kiezen uit A,B of C.
 • Open vragen, hier vul je een getal in.

Na het Theorie examen


Je ziet direct na het beantwoorden van de laatste vraag of je je theorie hebt gehaald of niet. Er wordt niet alleen aangegeven of je geslaagd of gezakt bent, maar ook op welke onderdelen en welke vragen. Op het vernieuwde uitslagformulier staat vanaf 1 november 2019 een heldere uitleg over alle examenonderwerpen en hoe goed de kandidaat deze beheerst. Groen betekent dat je het onderwerp volledig beheerst. Geel betekent dat je het onderwerp wel voldoende beheerst, maar nog wel fouten maakt en rood betekent dat je het onderdeel onvoldoende beheerst.

Meteen inschrijven voor je theorie? Dat kan! Vul hier het inschrijf formulier in.
  Je voorkeur:

  Je wordt terug gebeld / gemailed om een datum te prikken!

  Bel ons
  Meteen Inschrijven